Mijn aanpak

Esthetiek, ergonomie, functionaliteit èn budgetvriendelijkheid spreken elkaar vaak tegen. We zoeken samen naar het optimale evenwicht en ik help jou om de moeilijkste knopen door te hakken en de juiste compromissen te sluiten.

1. ADVIESOPDRACHT

Dit zijn doorgaans kleinschalige opdrachten bestaande uit mondeling advies voor kleurenkeuze, raamdecoratie, verplaatsen en/of behoud van bestaand en/of nieuw los meubilair, decoratie, verlichting, …

Dit zijn meestal opdrachten waar geen (of eventueel beperkt) tekenwerk aan te pas komt en waar ik door mijn ervaring een meerwaarde in het interieur kan bereiken door meubelen te herpositioneren, contrasten of accentkleuren toe te passen, of door de juiste decoratie / verlichting te selecteren,… Je krijgt van mij de nodige hulp en ondersteuning om allerlei keuzes te maken en desgewenst de nodige begeleiding om de werken vlot te laten verlopen door de juiste vaklui bij elkaar te brengen.

2. ONTWERPOPDRACHT

Het ontwerp van de interieurinrichting van een nieuwbouwwoning of van de totaalrenovatie van één of meerdere ruimtes wordt steeds getekend met de nieuwste software. Presentaties in 3D + Virtual Reality zorgen ervoor dat je je de nieuwe inrichting perfect kan voorstellen. Ieder detail komt hierbij aan bod en we zoomen samen in op ieder element. Bij het ontwerpen houd ik natuurlijk rekening met de technische voorzieningen en de bouw-constructieve eigenschappen van de woning (*).

Ik houd ook rekening met de gewenste stijl van jou als klant die je mij aan de hand van beeldmateriaal (bijvoorbeeld een prikbord op Pinterest) kan duidelijk maken. Je mag daarbovenop natuurlijk ook verwachten dat ik compleet ‘out of the box’ denk, dus misschien kom ik wel over de brug met een indeling waar je helemaal nog niet aan gedacht had of stel ik verrassende (nieuwe) materialen voor of combineer ik elementen op een originele manier of misschien denk ik ietsje verder door en betrek ik een ander element of andere ruimte bij het project waardoor ik een meerwaarde kan creëren. Ook bepaalde oude elementen of bestaande meubelen kan ik integreren in het nieuwe concept.

Het gaat hierbij vaak over de totaalrenovatie van één technisch meer complexe ruimte zoals de badkamer of de keuken, soms over de totaalrenovatie van de leefruimte met keuken -al dan niet met uitbreiding van de woning (*).

3. ONTWERPOPDRACHT in samenwerking met een architect

Voor meer complexe ontwerpopdrachten -bijvoorbeeld verbouwingen met uitbreiding van de woning of ingrijpende structurele ingrepen aan de constructie van de woning en het opwaarderen van de buitenschil van een woning- zal een architect bij het project betrokken worden. Hij of zij zal zich

  1. over de administratieve formaliteiten van een omgevingsvergunning ontfermen,
  2. de aansprakelijkheid dragen over het bouwtechnische luik (soms zelfs in samenwerking met een bouwkundig ingenieur)
  3. advies kunnen geven in verband met isolatienormen en energiezuinigheid.

Voor meer informatie specifiek hierover verwijs ik naar energiesparen.be.

Doorgaans teken ik het ontwerp van de nieuwe indeling ‘van binnenuit’ bij deze situaties en neemt de architect mijn ontwerpplannen over en vult deze verder aan met gevelaanzichten voor de vergunning. De architect is slechts beperkt betrokken bij de coördinatie van de bouwwerken terwijl ik de uitvoering nauwkeurig opvolg.

Het spreekt voor zich dat een omgevingsvergunning het administratieve luik van een verbouwing zwaarder laat doorwegen en ook een negatieve invloed heeft op de aanlooptijd naar de start van de werken. De verschillende betrokken partijen (architect, ingenieur, EPB-verslaggever, veiligheidscoördinator, …) doen de studiekosten bovendien ook oplopen. Het is daarom heel belangrijk om dit transparant te bespreken bij aanvang van een opdracht zodat de verwachtingen gestroomlijnd kunnen worden.

Complimentjes

Beste Annelies,
Elke keer ik mijn paleisje binnenloop ben ik overdonderd en blij dat ik hier
mag wonen. Je snapte meteen naar wat ik op zoek was (terwijl ik dat zelf
nog niet helemaal wist 🙂 )
Bedankt om me doorheen dit traject te leiden met een prachtig resultaat
als gevolg. Zonder jouw professionele ondersteuning had dit niet hetzelfde
resultaat gehad. Ik kan jouw diensten alleen maar aanbevelen!

E.

 

Dag Annelies,

We zijn super tevreden. Het is nu heel gezellig!
Het spanplafond met de spots is ook geslaagd. We zijn het ondertussen al goed gewoon 😉

W. & A.

Hallo Annelies, 

Nu we stilletjes aan onzen draai terugvinden (en na de verdere afwerking, plaatsen kaders ect.) wensen we u nogmaals te bedanken voor de goede samenwerking. U hebt ertoe bijgedragen om onze woning om te toveren tot een totaal nieuw concept waar we nog jarenlang kunnen van genieten. 

Eveneens de inbreng van de medewerkers (schilder, elektriciteit, zandstralen enz.) was uitstekend. Het waren prima vakmensen die ik aan iedereen kan aanbevelen en ze hebben ertoe bijgedragen tot dit eindresultaat. Dus een dikke merci voor het geleverde werk.

G. & H.

Dag Annelies,

Ik heb heel tevreden over het ontwerp, de uitvoering, jouw steun als binnenhuisarchitecte en als mens!!! Ik ben heel tevreden en vind het een ongeziene metamorfose!! 1000 maal dank!

H.

“Ik wil iedereen overtuigen van de meerwaarde van een binnenhuisarchitect; jij bent echt je geld waard!”

L.