Home-office KM Zwalm

 

Ingrijpende verbouwing en uitbreiding van een gezinswoning

Dit gezin met 3 jonge kinderen barstte stilaan uit de voegen van zijn woning. Een uitbreiding drong zich op. We hebben de bestaande, oude woning samengevoegd met het volume van de garage. Zo werd op het gelijkvloers een centrale inkomhal gecreëerd en werden de bestaande living en keuken omgetoverd tot één grote leefruimte met een gezellige salon, een ruim thuiskantoor en een grotere keuken met aangename eetplek. Op de verdieping werden 2 kinderkamers en een douchekamer bijgemaakt én een handige doorloopdressing.

De vloerverwarming met keramische tegels van groot formaat zorgt voor een aangename sfeer in de leefruimte en bovendien is het een heel onderhoudsvriendelijke keuze voor zo’n groot oppervlak waar het gezinsleven zich dagelijks concentreert.

In het hart van de woning op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een ruim thuiskantoor. Dit is als het ware het centrum van het gezinsleven; hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, hier kan de huishoudelijke administratie gebeuren en kunnen de kinderen hun huiswerk maken onder toezicht van de ouders vanuit de zithoek, eetplaats of de keuken. De ledstrip in de onderzijde van de hangkasten zorgt voor voldoende licht. Er is plaats voor 3 werkposten naast elkaar. De printer staat netjes uit het zicht in één van de onderkasten met uitschuifbare bodem.