Project naam

 

–voorbeeldige verbouwing–
Een eerste wens van de bewoners was om de inkomhal (waar voorheen een wasplaats/berging was met een gebogen muur) zo functioneel mogelijk in te richten met een ruime vestiaire-kast, praktische fietsenberging en wasplaats. De gebogen muur werd gesloopt en er kwam een technisch optimale oplossing met accordeondeuren in de plaats.
Tussen de keuken en leefruimte hebben we ook een muurtje gesloopt om de woonkamer een breder gevoel te geven en om de keuken ruimer te kunnen inrichten. Nu is de zithoek een gezellige ruimte geworden met een prachtig visgraat-parket. Helaas konden we het oude parket niet bewaren omdat er vloerverwarming werd gelegd. Maar het nieuwe parket heeft een mooie, verweerde look die perfect bij het karakter van de woning past. We hebben een tv-meubel ontworpen met indirecte sfeerverlichting aan de zijkant. Er is nog ruimte voor een bibliotheekkast links van het tv-meubel. De eethoek moet nog ingericht worden met los meubilair.
De brede, driedelige vouwdeur naar het bureau hebben we vervangen door een tweedelige glazen deur met stalen frame. Het bureau werd grondig akoestisch geïsoleerd en kan als het ware dienen als muziekstudio en repeteerkamer voor de muzikale familie. Er komt nog vast meubilair in het bureau… Het fotoalbum hiervan volgt later 😊 !
De keuken is ruim opgevat met een centraal werkblok, aanrecht, kastenwand en praktische ontbijtkast. De combinatie tussen warm wit, grijze keramische steen en fineer eiken zorgt ook hier voor een goede balans.
De keuken is helemaal open en heeft volwaardig contact met de eetplaats; een bewuste keuze van het gezin met opgroeiende tieners om er één aangename, lichtrijke leefruimte van te maken. Het daglicht van de achtergevel valt tot diep in de zithoek en keuken naar binnen. De keuken kan iedere avond kraaknet opgeruimd worden omdat er voldoende opbergruimte is; alles heeft een vaste plek. Zo geeft de open keuken toch geen onrustige, chaotische indruk voor een gezellige tv-avond.