Keuken JI Melle

WAUW, dit huis herken je niet meer !
De gelijkvloerse verdieping van deze woning is niet meer te herkennen, na de verbouwingen.
Tussen keuken en woonkamer hebben we de muur gesloopt, waardoor de keuken nu veel ruimer is dan voorheen. Er werd een nieuwe vloer geplaatst.
Er werd vooral gekozen voor zwart en wit, maar wel met een accentkleurtje op de juiste plaats.
De keuken werd volledig op maat gemaakt en zo praktisch mogelijk ingericht met een maximum aan opbergruimte en een groot werkblad. De gebruikte materialen zijn heel onderhoudsvriendelijk; kastfronten in fluweelzacht, mat “nano” laminaat en werkblad in Dekton.
De kinderen eten graag een boterham aan de ‘toog’ en kunnen hier ook -onder toezicht van de mama of papa- hun huiswerk maken.
De dampkap werd ingebouwd in een balk waarin ook een lichtgoot is ingewerkt langs het plafond.
De uitgebreide maaltijden neemt het gezin in de woonkamer aan de XL tafel van Hay, met bijpassende, comfortabele stoeltjes. Deze ruimte wordt later nog aangevuld met een knus thuiskantoor aan de lange muur.
Het mozaïek parket in de grote woonkamer werd vakkundig gerestaureerd en in zijn glorie hersteld.
Alle rolluiken werden geautomatiseerd, alle verlichting werd vernieuwd; een verlaagd plafond gaf ons de mogelijkheid om inbouwspotjes te plaatsen op de juiste locaties.
De open haard werd vervangen door een gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij inbouwtoestel van Barbas Bellfires op aardgas. De haard werd op een hogere positie geplaatst zodat je het vuur ook kan zien vanuit de keuken. Een lang sokkelmeubel geeft onder meer plaats aan de randapparatuur voor de tv. De wand achter de tv (die aan de muur kan gehangen worden met een beugel) hebben we in het zwart geschilderd om een leuk cinema-effect te krijgen, dit geeft ook een perfect contrast met de kleurrijke tv-beelden.