Keuken PM Oosterzele

“Een klassieke woning verdient een authentieke keuken met de juiste materialen”, dat was mijn eerste gevoel toen ik in deze gezellige woning voor het eerst binnen stapte.
Voorheen vond ik in deze prachtige woning een afgeleefde keuken, met foute houtkleuren, te weinig nuttig werkblad en te smalle passages. Kortom, het werken in de keuken was helemaal niet aangenaam. Nochtans was de keuken meer dan voldoende groot, maar door een veel te groot eiland ontstond er rondom een heel smalle circulatie. Voor een groot gezin was dit zeker geen optimale inrichting.
Eerst en vooral heb ik de chaotische indruk volledig weggenomen door gewoon de juiste verhoudingen te respecteren. Een kleiner eiland creëert toch voldoende werkblad en geeft tegelijkertijd een vlotte passage rondom. Nu kan men hier gezellig kokkerellen met 2 of 3 tegelijkertijd.
Een logische opstelling van alle elementen zorgt voor een optimaal en functioneel gebruik van de keuken. “Alle dingen hebben hun eigen vaste plaatsje, het nodigt echt uit om ’s avonds de keuken weer netjes op te ruimen”, zo zegt de sympathieke bewoonster.
Rondom de radiator heb ik een ondiepe radiatorkast laten maken, zodat de radiator aan het oog onttrokken wordt. Daarboven is dan een vitrinekast geplaatst voor enkele foto’s en/of accessoires.
De materialen werden gekozen in overleg met de bewoners die een absolute voorkeur hadden voor naturel eiken en massief zwart graniet (gebrand). De zones van de natuurstenen vloer (arduin) die voorheen onder het grote eiland verstopt zaten, waren minder verweerd. Deze zones werden door de vakman extra verzadigd zodat je nu geen verschil meer ziet. Aan de muur van het kookgedeelte hebben we zwarte zelliges geplaatst voor een gezellige sfeer.
In de hoek vinden we een handige open kast voor de dagelijks gebruikte, huishoudelijke apparaten die je op die manier toch snel bij de hand hebt.
De zomer kan niet meer stuk voor deze bewoners ! Het is hier elke dag vakantie met deze prachtige nieuwe keuken.