Professioneel paramedisch atelier GENIAAL Zottegem

 

Voor de inrichting van het gloednieuwe “Geniaal paramedisch atelier” hebben we gekozen voor een neutraal kleurenpalet en sobere materialen. De losse werk-instrumenten van de verschillende disciplines -logopedie, ergotherapie en kinderpsychologie- brengen voldoende kleur in het geheel. Om overdaad en overprikkeling te vermijden, hebben we de achtergrond dus eerder helder en fris gehouden.

We vertrokken van een grote, lege ruimte in een nieuw gebouwd pand. Er zouden 3 ruime spreekkamers komen, een wachtruimte / circulatie, een technische berging, kitchenette en toilet.

Het legpatroon van de vloertegels werd met de vloerder goed bekeken om de voegen zoveel mogelijk mooi uit te lijnen op wanden en deuren. Het pand heeft vrijwel geen haakse hoeken, dus was hier toch wat puzzelwerk nodig.

De houten kaders van deuren en binnen-ramen zorgen als warm materiaal voor het knusse evenwicht. De blokkaders zijn van vernist rubberwood. De binnen-ramen zorgen ervoor dat het daglicht toch diep in elke spreekkamer binnendringt, ondanks het feit dat er enkel aan de straatkant ramen zijn die daglicht binnenlaten.

De plafondtegels met geïntegreerde ledverlichting creëren de mogelijkheid om later modulaire uitbreidingen of wijzigingen te doen aan de leidingen en verlichting.

In de centrale circulatie- en inkomhal ontstaat een lange gang, die ook via 2 binnen-ramen het nodige daglicht krijgt. De lengte van de gang hebben we extra geaccentueerd door een led-lijn langs de muur.

Het grootste kabinet kan handig d.m.v. akoestisch isolerende lamellen opgesplitst worden in 2 kabinetten. Ook ideaal voor discrete observatie tijdens consultaties of groepstherapie.