Slaapkamer met dressing RL Zottegem

 

Verbouwing van master bedroom + zolder wordt gerieflijke dressing

Bij deze sympathieke bewoners hebben we de gedateerde slaapkamer grondig aangepakt. Los meubilair werd vervangen en we plaatsten zoveel mogelijk vaste, ingebouwde kasten. Mevrouw droomde immers van een maximum aan gerieflijke opbergruimte.

Het hoofdeinde van het bed werd mooi uitgewerkt met een valse voorzetwand met geraffineerd behang als accent, waar we aan de bovenkant bovendien een gezellige, indirecte lichtgloed in plaatsten. Mooie leeslampjes aan weerszijden van het bed maken het helemaal af, met zwevende ladenkasten.

Onder de schuine dakhelling hebben we een rij met lage kasten kunnen realiseren, waarin ook de radiator verstopt zit.
Waar voorheen de klassieke kleerkast stond, hebben we nu een “vloer-tot-plafond” schuifdeurenkast gemaakt, met als 3e schuifdeur de toegang tot de voormalige zolder die nu een nuttige dressing is geworden.

De lijnlichten voor de schuifdeurenkast en in de dressing geven maximaal, neutraal licht waar het nodig is en zijn uitgerust met bewegingssensoren, zodat je geen schakelaars hoeft te bedienen.
Het dakvlak van de voormalige zolder werd geïsoleerd en bezet met gipsplaten. We hebben een mooi dakraam kunnen plaatsen ondanks de kleine oppervlakte. De dressing lijkt nu veel ruimer dan de zolder vroeger.
De oude linoleum vloerbekleding hebben we vervangen door vinyl plankenvloer; zeer onderhoudsvriendelijk, met een mooie houttextuur voor een warme toets.

Er kwam heel wat pas- en meetwerk kijken bij het maatwerk-meubilair, echt vakmanschap !