Woonkamer BM Zottegem

Een typische woning uit de jaren ’80 met veel hoekjes en kantjes; daarvan zijn we vertrokken bij deze verbouwing.
Een imposante, centraal gemetste sierschouw ter hoogte van het niveauverschil tussen zithoek en eetplaats eiste alle aandacht op en zorgde voor een vrij somber interieur omdat het logge volume heel veel daglicht wegnam.
Eén van de belangrijkste wensen van de sympathieke bewoners was om de hele leefruimte een frisse en opgeruimde look te geven.
We hebben een nieuwe vloertegel geplaatst in de keuken en eetplaats, maar de zithoek kreeg een naturel parket. De 2 traptreden werden strak uitgewerkt met massieve houten planken.
De gedateerde keuken werd vervangen door een open en functioneel optimaal ingerichte keuken. Alles is heel overzichtelijk ingericht met een warm accent in naturel eiken fineer. Een maximum aan opbergruimte zorgt ervoor dat de keuken er ’s avonds netjes en clean bij ligt door een minimum aan inspanning. Alles heeft zijn eigen plaatsje in de kasten.
In de zithoek hebben we de zitbanken herschikt zodat iedere blik op de mooie tuin gericht is. De haard op aardgas krijgt ook alle aandacht die hij verdient en je kan het vlammenspel zien vanuit de keuken en als je aan de tafel zit. Daarom hebben we hem wat hoger geplaatst. Het meubel heeft veel opbergruimte en ook wat sfeerverlichting om het ’s avonds gezellig te kunnen maken.
Alle muren en plafonds werden geschilderd in één tint warm wit. In combinatie met het eikenhout en de cement-grijze tegelvloer geeft dit een fris en opgeruimd resultaat.