Woonkamer BN Zottegem

Dit jonge gezin kocht een recente nieuwbouwwoning. Na er een tijdje in gewoond te hebben, stelden ze helaas vast dat de indeling niet optimaal georganiseerd was. Ze dachten eraan om aan de achtergevel een ruime uitbreiding bij te bouwen omdat ze vooral plaatsgebrek hadden voor opbergruimte. Bij de eerste kennismaking voelde ik evenwel meteen dat we door het herschikken van sommige functies èn beter benutten van de beschikbare ruimte -binnen het bestaande volume- toch de juiste verschuivingen konden doen om alles overzichtelijk een plekje te geven. Dus een aanbouw bleek niet nodig. Daardoor kwam er wat budget vrij om de vloer te vernieuwen en een heel ruime keuken te plaatsen die functioneel en praktisch werd ingericht. In het verlengde van de keuken is ook een extra opbergkast getekend die de overgang maakt naar de eetplaats. Omdat deze wand doorloopt in hetzelfde materiaal en dezelfde vormgeving als de keuken, creëert dit een heel ruim gevoel.
De keuken zit in het meest donkere deel van het huis. Ook overdag heb je hier dus veel kunstlicht nodig. Door een lange lichtgoot te maken bovenaan, hebben we meer dan voldoende licht zonder slagschaduw. ’s Avonds kunnen we het licht dimmen en wordt een gezellige, intieme sfeer gecreëerd.
Onder de trap hebben we een handige inloopkast met schuifdeuren gemaakt als berging. Hier vinden we extra stapelruimte voor proviand, een extra grote koelkast en diepvries. Geen verloren ruimte meer !
Voorheen waren er in de achtergevel 2 gewone ramen en was het binnen vrij donker en somber. Er komt nu veel meer daglicht binnen door het brede schuifraam en het aquarium-raam. Het contact met terras en tuin is nu ook veel groter. Het lijkt wel alsof binnen gewoon doorloopt naar buiten…
Het is echt een gezellig nestje geworden… alles opgeruimd en netjes 😊, precies wat de bewoners voor ogen hadden.