Woonkamer JF Oudenaarde

 

De voor- en na-foto’s van deze make-over in landelijke stijl spreken eigenlijk volledig voor zich.
Deze klant droomde al jaren van een smaakvol, verfijnd interieur in de woonkamer en van een nieuwe trap in de inkomhal.
In plaats van de trap te vervangen hebben we de trapbomen en leuning geschilderd terwijl we de houten treden opgewaardeerd hebben met hippe led-lichtjes.
Waar we voorheen een donkere, sombere inkomhal hadden, komt het daglicht nu van alle kanten de inkomhal binnen door twee nieuwe glazen deuren met stalen frame. Deze deuren geven een bijzonder hedendaagse toets aan zowel de inkom als de eetkamer en zithoek.
In de woonkamer hebben we de nadruk gelegd op “less is better”.
De oude vloer werd behouden. De klant heeft een selectieve keuze gemaakt in de decoratie-elementen. Twee grote aquariums hebben plaats gemaakt voor nuttige opbergruimte en functionele meubelen; een gerieflijke vestiairekast met bijpassende home-office. De oude buffetkast en vitrinekast -helemaal gezandstraald en opgesmukt- komen perfect tot hun recht bij de nieuwe -minder grote- eettafel met verfijnde, gestoffeerde stoelen.
De nieuwe verlichtingsarmaturen en geraffineerde raamdecoratie maken het geheel af. De aanwezige plafond-moulures komen nu mooier uit dan vroeger.
De zitruimte lijkt nu veel ruimer dan voorheen, door de slim bedachte opstelling en op maat gemaakte, comfortabele lederen zitbank.
Door tijdig de juiste professionals aan te duiden voor iedere opdracht zijn we erin geslaagd de renovatie op korte termijn uit te voeren. De meeste keuzes (van hout, stoffen, leder, gordijnen, verlichting,… ) werden gemaakt tijdens één intensieve moodboard-sessie. Voor de klant was dit een overweldigend moment, maar we begeleidden hen er soepel doorheen en stelden hen gerust dat alles perfect bij elkaar zou passen. De klant gaf ons gelukkig het volle vertrouwen. Het resultaat is onmiskenbaar geweldig.