Woonkamer MK Herzele

Knus en elegant

Deze woonkamer onderging een ware metamorfose.

De vloertegels werden vervangen door brede parketplanken, die met een geprofileerde sierplint stijlvol werden afgewerkt.

De zithoek en eetkamer hebben we verwisseld van plaats zodat er nu meer contact is met de tuin vanuit de royale, U-vormige zitbank. De haard werd daarom ook verplaatst en vormt voortaan het hart van de woonkamer. De gashaard wordt nu dagelijks gebruikt, … van gebruiksgemak en comfort gesproken !

Er is ruimte voor een grote flatscreen, handig wentelbaar d.m.v. de muurbeugel. De tv-rand-apparatuur zit verstopt in de sokkelkast, alsook de woofer van het ingenieuze surround-systeem.

Het plafond, met een minimum aan inbouw-led-verlichting op de juiste plaats, wordt sierlijk afgeboord met een eenvoudige moulure die tegelijkertijd dienst doet als gordijngoot.

De 2 deuren in de woonkamer -naar respectievelijk keuken en inkomhal- werden vervangen door 2 exemplaren in smeedijzer met glas.

De gastheer, een ware wijnliefhebber en -kenner, wilde graag de 2 wijn-temperatuur-kasten in de eetkamer integreren. De grote kastenwand creëert voor de gastvrouw dan weer een maximum aan opbergruimte (zelfs het voormalige schouwlijf is nu een kast).

De gebogen muur in parament werd gekaleid in een beige tint. Dezelfde kleur beige werd toegepast op de haardwand en eetkamerkast, met een schilder-techniek die de vlakke wand een mooie textuur en een neutraal accent geeft. Verder hebben we enkel neutraal, warm wit gebruikt voor de wanden, het plafond en de kasten.

Alle losse meubelen werden in overleg tot in detail geselecteerd om tot dit prachtige geheel te komen.
De werken werden uitgevoerd binnen een betrekkelijk korte periode, volgens een vooraf strikt opgemaakte planning, door een team van vaklui. Echt vakmanschap, teamwork om trots op te zijn !