Woonkamer SE Zottegem

Een pareltje…
De bewoners van deze woning droomden al lange tijd van een ruime leefkeuken met veel glas in de achtergevel en veel daglicht in de woonkamer.
De oude veranda werd afgebroken, de bestaande achtergevel werd grotendeels open gemaakt en we hebben een uitbreiding gerealiseerd van 40m². De nieuwe achtergevel bestaat vrijwel enkel uit glas in fijne, aluminium profielen met 2 grote, dubbel openslaande deuren. De ramen zijn plafond-hoog, waardoor de laagstaande lente-, herfst- en winterzon heel diep in de woning kan doordringen. ‘s Zomers houden we de warmte buiten d.m.v. screens. In de toekomst komen er ook nog horizontale lamellen die in opgetrokken toestand overdag volledig in de daartoe bestemde goot kunnen verdwijnen. In deze goot zit over de volledige breedte ook een ledstrip als indirecte verlichting. Ook in de zithoek en eetkamer werd zo’n goot gecreëerd met indirect licht.

Er is een grote leefkeuken ontworpen met een centraal eiland waarrond zich het gezinsleven dagelijks afspeelt. In de ruimte waar voorheen de kleine keuken zich bevond, is een extra tablet gemaakt waar de creatieve gastvrouw zich al eens kan uitleven om taarten te bakken, te bloemschikken of waar de kinderen hun huiswerk kunnen maken onder het toeziend oog van mama en papa. Verder ook een functionele kastenwand met grote koelkast, ovens en extra opbergruimte.
In de deurtjes van de keukenkasten is de houtnerf duidelijk zichtbaar, met verticale groeven. Het werkblad is gemaakt in verzoet graniet. Het spatbord aan de kookplaat is bezet met zwarte zellige-tegeltjes. Rechts daarvan zit een binnenraam dat daglicht geeft aan de ingesloten kamer daarachter.
Naar de keldertrap is een plafondhoge deur gemaakt met onzichtbare scharnieren.

In de zithoek krijgt de nieuwe hout-haard de hoofdrol. De haard is afgewerkt met een sobere, strak vormgegeven sierschouw. De tv-rand-apparatuur zit handig verstopt in de zijkant van het schouwlijf.
Er werd gekozen voor een wit-geoliede plankenvloer met brede, eiken planken met een verweerde look en een zaagsnee-effect. Mooi wit geschilderde sierplinten maken het geheel af. In de keuken werd gekozen voor een groot-formaat, keramische tegel met betonlook.
Het was leuk om te werken voor deze opdrachtgevers met een goede smaak en voorkeur voor edele, authentieke materialen!

Het interieur is een pareltje geworden, de “look-&-feel” klopt voor 100%. Het is hier wellicht iedere dag zalig thuiskomen…