Woonkamer WS Zottegem

 

Komaf met de jaren 80.
De sympathieke nieuwe bewoners van deze woning maakten resoluut komaf met het gedateerde ’80 interieur.
De vloertegels werden vervangen door brede parketplanken die parallel liggen met de korte zijde van de woonkamer, waardoor de woonkamer breder lijkt. Het trapje in de woonkamer werd strak uitgewerkt met hout.
Boven bevindt zich nu een cosy tv-corner. De led-verlichting werd indirect gemonteerd en geeft ’s avonds het gepaste licht om gezellig tv te kijken. Detail: muurbekleding met teakhouten latjes als eye-catcher. Door het niveauverschil heb je een onbelemmerd uitzicht op de tuin vanuit de royale lounge-zitbank.
De keukendeur zit vrijwel onzichtbaar verstopt in de nieuwe lange kastenwand in gelakt mdf, waarin ook 2 nissen werden gecreëerd voor de bestaande eiken buffetkast en vitrinekast. De houthaard inbouwcassette bleef behouden. Bovenaan vinden we ook hier een indirecte verlichting over de volledige lengte. Gezelligheid en sfeer troef!
De erker werd ontdaan van raamdecoratie en wit geschilderd, waardoor de zithoek ruimer lijkt en het zonlicht tot diep in de woonkamer kan binnendringen.
In functie van nieuwe plafondverlichting werd het plafond verlaagd.
De inkomhal en trap naar split-level zijn ruimer geworden door de borstweringsmuur af te breken.