Woonkamer WV Zottegem

 

Woonkamer – bureau – inkomhal – keuken

Deze woning werd ruim 10 jaar geleden grondig verbouwd. De bewoners waren echter nooit echt 100% tevreden met het resultaat. De woonkamer was tochtig, kil en ongezellig.
Door enkele oppervlakkige ingrepen zijn we er nu in geslaagd gezelligheid en uniformiteit in de grote ruimte te brengen.
Om het tochtige gevoel weg te nemen, werd enerzijds een smeedijzeren deur met glas geplaatst tussen inkomhal en eetplaats (waar voorheen geen deur was) en kwam er anderzijds een grote inbouwkast tussen eetplaats en zithoek (waar voorheen een opening was). Mevrouw is bijzonder blij met de extra opbergruimte !
Vroeger was de eetplaats niet goed afgebakend in de grote ruimte. Er was geen enkele “gevoels-as” te bespeuren, hetgeen steeds een onbehaaglijk gevoel gaf en gebrek aan intimiteit aan tafel in de hand werkte. Door het toevoegen van een mobiele, lage kast wordt nu de eetplaats gevoelsmatig meer afgebakend en valt alles meer op zijn plaats, mede door de pendellamp boven de tafel die het centrum van de ruimte duidelijk aangeeft. Vanuit de inkomhal valt men nu niet meer “rechtstreeks met de deur in huis”.
Qua kleurenschakering werd gewerkt met duidelijke contrasten. Neutraal, helder en warm wit worden gecombineerd met een groenachtig grijs, toegepast voor het kastenvolume in de eetplaats en de hoge gevelmuren van het originele, oude huisje dat vroeger op het perceel stond. De bestaande, bordeaux-kleurige en merbau (rood hout) accenten zijn bewaard gebleven en passen wonderwel bij de nieuwe kleuren.
In de zithoek werd een omkasting gemaakt aan de radiatoren, waarbij ook 2 extra opbergkasten werden gemaakt. De nis voor de tv werd afgewerkt met een kast onderaan en bovenaan.
De passerelle werd aan de onderzijde afgewerkt met een ledlijn als bijkomend sfeerlicht. Er werden ook 3 supplementaire, gelakte verwarmingseenheden in verwerkt (infrarood) waardoor men het nu makkelijker warm kan maken in de zithoek. De warmte straalt van bovenuit naar beneden waar men in de sofa zit. De borstwering van de passerelle werd in zwart geschilderd, weerom om een groter contrast te maken met de witte planchetten van het plafond. Hierdoor krijg je een duidelijker overzicht in de complexe ruimte, hetgeen een rustig gevoel in de hand werkt.
In de keuken hebben we een klein houten balkje toegevoegd aan het dampkapvolume, voor een landelijk accent.
De inkomhal kreeg een praktische vestiairekast en op de lange wand hebben we een vliesbehang met 3D-accent toegepast. In het bureau hebben we een vliesbehang met 3D-accent in metallic, glanzend zilver geschilderd.